Capoeira CTMV

Contramestre Kleyton

Kultur

Capoeira er så mye mer enn en kampsport. Slavene brukte musikken for å signalisere når kysten var klar for å øve til kamp og når de ble fulgt med på slik at de måtte danse og tulle. Slik utviklet kampen seg til å bruke dansebevegelser til å kamuflere kampen. Instrumentene er viktige. Vi bruker berimbau, atabaque (tromme) og tamburin. Instrumenene lager rytmen for type capoeira spill, og berimbauen gir informasjon til de som spiller i rodaen.

 

PEQUENOS GUERREIROS

Dette er vår showgruppe og består av de elevene som har lyst til å satse litt ekstra. Vi møtes annenhver søndag og øver inn dansekoreografier og capoeirasekvenser. Vi skaper et show hvor vi viser den brasilianske historien
gjennom dans.

Denne gruppen kan man leie inn til forskjellige arrangementer. Vi opptrer blant annet på Sentralen, Deichman Bjørvika, Mela Festivalen og Barnas Verdensdager.

MANDINGA EM OSLO –
VÅRT ÅRLIGE WORKSHOP

Mandinga em Oslo er vår årlige workshop og graderingsfest.
Her samles elever fra alle våre grupper til en storslagen festival full av capoeira, dans og gradering.

Dette arrangementet er åpent for alle som ønsker å delta (unntatt 2020 og 2021 pga. covid-19). Mestere og instruktører kommer fra hele verden for å holde workshop for oss (kun fra Norge i 2020 og 2021 pga. covid-19).

2021

2020

2019

2018

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Hvis du fortsetter å bruke siden, så antar vi at du synes det er greit!