Capoeira CTMV

Contramestre Kleyton

CAPOWHAT?

Capoeira var slavenes frigjøringssport, og har i senere tid blitt til Brasils nasjonalsport. Det er en kampsport med elementer av rytme, musikk og akrobatikk i tillegg til angrep- og forsvarsbevegelser. Historie, musikk og kultur er viktig i capoeira, noe som gjør sporten unik.

OM TRENINGEN

Først og fremst har vi det morsomt på trening. For de minste bruker vi leker, sang og spill som en viktig del av treningen hvor capoeira bevegelser er lurt med. For de litt eldre jobber vi med grunnleggende og mer avanserte bevegelser, og målet er å få individer til å utfordre seg selv til å mestre nye ting som igjen er med på å skape en følelse av mestring. Det er flere stilformer innenfor capoeira. Hvorav «regional» og «angola» er de største. Det som er spesielt med capoeira CTMV er den unike stilen, «contemporania». Det er viktig for oss at alle finner sin plass i capoeira, det er rom for alle.

Om Capoeira CTMV

Capoeira CTMV (Capoeira Tradicional Meste Vitor) ble grunnlagt i Natal, Brasil i 2021 av Meste Vitor. Vi var tidligere en del av gruppen Cordão de Ouro, men sommeren 2021 startet Mestre Vitor gruppen Capoeira CTMV. Capoeira CTMV trener stilen «contemporania» som har elementer både fra «regional» og » angola», men skiller seg ut med de raske smidige bevegelsene.

CAPOEIRA CTMV I NORGE

Contramestre Kleyton startet med capoeira i 1997 i Brasil. Siden har han dedikert livet til både kulturelle show og videreformidling av capoeira. Kleyton har lang erfaring med å undervisning for barn, unge og voksene både fra Brasil og Norge. I tillegg til treningene i klubben, holder han også workshops, kurs og profesjonelle show til både private og offentlige aktører.

I 2009 startet Contramestre Kleyton og Monitora Isabella opp gruppen på Tøyen I Oslo. Til å starte med var det Kleyton, Isabella og en elev på treninger, men etter mange presentasjoner, parkbesøk og besøk på festivaler begynte flere å få øynene opp for capoeira. I 2010 arrangerte vi vår første workshop.

Capoeira CTMV underviser i capoeira. Vårt mål er å dele den Brasilianske kulturarven med barn, unge og voksne I Norge. Vi jobber mot diskriminering og rasisme og for et samfunn der alle blir inkludert. Det er derfor viktig for oss at alle finner sin plass i capoeira.

Vårt team

Contramestre Kleyton

Hovedtrener

Aluna Embla

Trenerassisstent

Aluna Iman

Trenerassisstent

Isabella

Styreleder/admin

Marit

Styremedlem

Cato

Styremedlem

Fransisca

Styremedlem

Lasse

Styremedlem

Julie

Some & markedsføring

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Hvis du fortsetter å bruke siden, så antar vi at du synes det er greit!